Hur använder jag en Bullet Journal?

Meningen med en bullet journal är att hitta den typ av planering som passar dig själv, förstå dina egna behov för att få saker gjorda och sortera ut det viktiga bland dem samt följa hur du utvecklas. Allt detta sker på ett sätt som är utformat för att minska stress, inte är överväldigande och bryter ner våra långtida planer till korta, koncisa uppgifter.

Hur du använder den är helt upp till dig! Planera din dag, dina studier eller ett projekt, du anpassar hela tiden sidorna efter behov utan att vara beroende av begränsade funktioner som digitala program kan komma med.
Det finns inget rätt eller fel och systemet utvecklas hela tiden med dig beroende på vad du behöver.

Det vanligaste sätten att utnyttja en bullet journal idag är för att se till att tiden vi har används på ett medvetet sätt för att uppnå det vi vill och för en god mental hälsa. Oavsett vad du behöver, om det är att påminna dig ta hand om dig själv eller sätt för att följa din utveckling för att må bättre, så finns det idéer till hur du gör!

Det enda du behöver för att starta är en anteckningsbok, penna och inspiration!

På sidan kan du hitta förslag på kollektioner och sammanställningar för att underlätta vardagen, planering inför året, månaden eller veckan, inspiration och tips från vad jag själv använder samt har lärt mig efter att ha använt systemet i 2 år.

Här är några förslag på sidor att börja med: