Drömmar · Lifestyle design · Mål · Utveckling

Mina mål 2019

Äntligen är det dags; mina mål för 2019 är satta och påbörjade! Här är mina tankar inför årets stora mål, vad jag vill uppnå och hur jag ska göra det.

 

Efter förra året har jag ett gott självförtroende till vad jag kan lyckas åstadkomma och har verkligen satsa på att använda mig av all kunskap jag fick från att sätta då. Rutiner, konkreta mål och visualiseringar kommer styra mycket 2019. Frågorna jag har ställt mig är; ”vilka steg behöver jag ta?”; ”vad behöver jag göra kontinuerligt för att komma dit?” och ”hur skulle det vara att redan vara där?”.
Om du vill bli yoga-lärare, hur hade en dag sett ut när du väl var det? Hur hade ditt liv förändrats och kan du tänka dig att leva så istället för som nu? Jag tror att visualiseringen kommer hjälpa mig med motiveringen att genomföra det jag behöver för att nå mina mål.

mål2019

 

Mitt första mål är att bygga en dator. En riktig maskin som kan klara allt jag utsätter den för med spel, ritande eller program. Jag hoppas att det kommer bli billigare i längden att kunna byta ut delar. Eftersom jag har en laptop nu, så kommer jag behöva köpa allting en stationär kräver och har gjort en inköpslista för att få ett hum om budgeten. Jag har aldrig byggt en innan, men i vår tidsålder har jag internet, YouTube och mina mer intresserade vänner till hjälp!

Mitt nästa mål är att satsa på mitt välmående. Hur gör jag det? Jag märkte att meditation hjälpte mig väldigt bra för att släppa saker förra året. Det hjälper mig låta ord, handlingar eller oro smälta bort och gör mig mer närvarande i stunden. För att behålla det i min vardag bestämde jag mig för att investera i appen ”headspace” med målet att meditera varje dag under 2019.
Jag lärde mig om meditation på min yogastudio, Infinite yoga, och vill hålla uppe rutinen att göra yoga. Det konkreta målet blev att anmäla mig till minst 3 klasser. Genom att göra det till en automatisk rutin att gå på en gång i veckan, gör jag det utan att behöva ta beslutet att ta mig dit varje gång. Jag bara går, klassen är betald och redo för mig!

Det målet hänger ihop med att röra på mig varje vecka. Även om min träningsrutin var bra förra året så hände det att jag tog paus i flera veckor bara för att komma tillbaka och verkligen kötta på som innan! Jag har därför bestämt att minst en gång i veckan ska jag röra på mig, jogga eller gymma helst, men gärna fler gånger när det finns tid och energi. Dessutom kommer promenader vara utöver något där man ”aktiverar sig”.

För att få in mer rutin på det vill jag hitta en träningskompis och ska passa på att köpa ett par ordentliga löpskor från Löplabbet. Det är bra, tydliga delmål för hälsans skull!

mål2

Nästa mål är att bli bättre på att rita! Det är ett mål som i sig inte har något slut, man kommer alltid ha något att lära sig, men jag vill fortsätta avsätta tid och jobba på att utveckla det. Youtube har varit en fantastisk lärare och all kunskap som finns där gör mig salig ibland! Hur mycket jag än ser hur man ritar så finns det ingen bättre lärare än att göra det! Att våga misslyckas, visa upp vad jag gör i forum och media samt att komma ut för att hitta en plats att göra det avskiljt är de peppande ord jag har till mig själv. Jag har inga konkreta mål just nu om jag ska vara ärlig, men den här månaden är målet att ta mig till ett café för att kunna ta bort distraktioner runt mig och verkligen bara fokusera på att sketcha, rita eller måla.

Precis som förra året sparar jag mina slantar och håller samma linje som mål, men i år vill jag också ha tid för en semester. Det blir en födelsedagsgåva till mig själv. Eftersom det är ett önskemål jag har till mig själv så har jag en sida med önskemål i sig. Jag skriver upp saker jag vill göra eller ha under året och finns det möjlighet att göra dem vid något tillfälle så ska jag passa på. Till exempel står det att jag vill bowla med min bror, testa en ny bar i Köpenhamn och att bjuda en väninna på spa. Den sidan är ny, så vi ser hur det kommer gå.

Kvartal-sidan tar lite mer plats i år och jag har stora förhoppningar på hur den kommer hjälpa mig! Inte bara med mina stora mål, i år kommer den ha fler små mål också som att totalrensa och putsa upp bilen senast andra kvartalet, gå igenom hela förrådet det första kvartalet och vara redo att jobba på julkorten den fjärde. Gärna lite tidigare det fjärde kvartalet.

kvartal

 

Varje månad har jag andra mål, de minsta delmålen, som ska föra mig i rätt riktning eller ligga steget föra på andra fronter i mitt liv. Många av dem är fortfarande fokuserade på att göra vardagen bättre, få mig att må bra där jag är och fortsätta ha en balans i livet.

Det är hur jag lagt upp mitt 2019.
Hur har ni gjort, fortsatt där ni slutade 2018 eller helt nya saker?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s