Bullet Journal · Tankar och Filosofi

The Bullet Journal Method

Så fort jag hade chansen köpte jag boken ”The Bullet Journal Method” av Ryder Carroll, skaparen av bullet journal-systemet. Just nu lägger jag upp citat från boken och hur de påminner mig om min personliga resa genom depression och utveckling till den person jag är och vill vara. Idag tänkte jag dela med mig lite av det jag sett hjälpt mig komma dit jag vill i min egen BuJo, hur metoden har gjort så mycket saker tydligare. Vad som är viktigt för mig. Var jag vill lägga min tid. Hur jag ska komma frammåt med det jag vill. När det behöver vara gjort. Allt jag innan tänk på men inte haft en plan för. 

 

För mig som gillar att skriva ner saker har att kunna vara i nuet genom att skriva om vad som händer när det känns mycket eller släppa vad som varit innan, varit avgörande. Att bara kunna stanna upp på ett nytt sätt som att anteckna! Metoden var starten på att kunna minska stress, gå vidare och se vad som faktiskt funkar.
Allt från struktur av mina månader till hur jag kan dra nytta av mina lärdommar och se saker i ett positivare ljus. Jag har lättare för att komma förbi motgångar och har en tydligare bild över vad jag kan göra för att må bra i nuet, i varje stund. 

När jag länner mig ”simmig” efter att ha suttit mycket framför datorn eller som att jag inte har lust att göra något allt så vet jag att en promenad löser allt. Jag känner hur träning påverkar mig i nuet och vad det kan bota utan att kännas som något värt att skippa.

Jag dokumenterar vilken mat som får mig att må bra och är bra för MIG, vitaminer och hudvårdsprodukter som fungerar för att veta vad jag behöver utan att blint testa saker gång på gång.

Att se tillbaka på alla mål som är avklarade hjälper mig lista ut vad som var viktigt och hur jag kan lägga mer tid just där, där det gör skillnad och påminner mig om att jag kan komma över alla hinder på vägen.

 

Intentional living is the art of making our own choices before other’s choices make us”

– Richie Norton

 

Jag som älskar listor där jag kan enkelt strukturera upp vad jag behöver har hittat mål som jag nu når och som jag konsekvent kämpar mot. Jag har en tydligare bild av vad jag vill ha och hur jag vill leva, men också en idé av vilka saker jag kan göra daligen för att nå dit. Skillnaden på nu och innan är att jag ser stegen jag behöver ta och arbetar aktivt mot dem i småsteg. Listor i all ära, men utan att veta var de är och ha koll på dem eller arbeta för att checka av dem gör de inte mycket nytta!
Nu när målen är samlade och dess steg är uppskrivna och jag påminns om vad jag kan göra NU eller vad jag kan planera in för att komma närmre dem IDAG.

Under 2018 har jag lyckats göra om stora delar av lägenheten själv genom att aktivt titta på möbler, leta hemma tips på nätet eller youtube och med de tillgångar jag har gjort de förbättringar jag tyckt behövts, bland annat för att höja värdet på den.

Att lista upp kläderna för att få ihop en kapsel-garderob har hjälp mig minimera kläderna jag äger, spara utrymme och leva mer miljövänligt genom att kombinera det jag redan har.

Det har i sin tur hjälpt mig hålla det rent och slippa onödiga saker i hemmet. Om jag inte älskar det, varför ha det?

 

43680785_244635856214853_1888221982344814329_n

 

Året har varit min tidsram. Ska jag vara ärlig har den senaste tiden verkligen gett mig en uppfattning om hur mycket man hinner på ett år, men också tvingat mig att skynda på så här i slutet av det! Att dela upp året i kvartal, ha mål som ska avklaras var tredje månad och sätta en deadline tidigt verkligen hjälpt mig få perspektiv på saker. Både hur mycket som lätt kan rinna ut i sanden och hur mycket saker man kan hinna få gjort med lite fokus.

Bullet Journal metoden har vatit kartan jag behövt för att navigera mig fram till de här sakerna i tider av utmattning, glädje, av depression och möjligheter!
Om du är ute efter ditt bästa 2019 rekommenderar jag boken och metoden varmt!

På min instagram kan du följa citaten och läsa mina mer personliga tankar kring varje del och vad som resonerar med mig från bokens kapitel tills en recension kommer ut! 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s