Drömmar · Inspiration · Lifestyle design · Mål · Utveckling

Det tredje kvartalet 2018 – så har det gått!

Vi har gått förbi den nionde månaden och det tredje kvartalet är nu avslutat! Allt går enligt planerna för mig och min planering har faktiskt gått över förväntan! Jag tänkte gå igenom lite av de saker som rör sig i rätt riktning. Jag har valt mindre prylar och mer livskvalitet genom att bjuda in saker i hemmet som skapar mer tid till det jag vill lägga den på och resultaten har varit så konkreta tack vare min Bullet Journal.

 

Om du inte har sett vad mina mål 2018 är, så är de ganska enkla. I slutet på 2017 ville jag testa ”lifestyle designing” (läs mer om det här) och gick runt i lägenheten och funderade på hur vad som krävdes för att det skulle kännas som drömlägenheten med de medel jag har tillgängliga.
Det är ett steg i det stora hela men som också hjälper mig känna att jag är där jag vill just nu i min vardag. Vad kan jag göra med det jag har för att det ska bli vad jag vill? Vad fattas? Vad finns? Sådana saker!

Lärdomarna har varit bäst. Det var viktigt för mig att ha få mål som var konkreta och som jag kände skulle göra skillnad i hur jag upplevde mitt liv. Vissa av sakerna har självklart förändrats på resans väg, man kommer på att ”det där var ju inte alls vad jag ville” eller att något annat faktiskt är viktigare, men i stora drag är de samma och har samma syfte, i alla fall när det kom till lägenheten.
När det gäller de andra målen har jag insett att de var inte en så konkret plan som jag tyckte då, i slutet på 2017, och att det finns vissa gråzoner i vad jag skrivit. Vad innebär det att prestera på max för mig till exempel? Håll målen tydliga!
Nu håller jag kursen och jag har lärt mig på resans gång var mina gränser går och vad jag känner är balans bland mina prestationer!

 

Men vänta! Tredje kvartalet är över… Vad hände med det andra kvartalet?!
Helt ärligt hände det så mycket att jag glömde skriva om det! Sommaren var varm, det hände mycket på jobbet och en del stora förändringar inträffade här hemma. Så allt  inte blev som tänkt, men jag hade hela tiden en nedskriven idé att gå tillbaka till om vad jag ville uppnå och jag lät inte målen rinna ut i sanden. Det peppade mig att komma ikapp dem sakerna och prioritera dem under kvartal 3!

 

kvartal3

 

Varför nöja sig? Nästan allt vi pratat om att införskaffa till lägenheten är på plats. Det ser inte ut som ett 1-års-projekt vid första anblick men jag har valt att dela upp det och hitta saker både jag och min man verkligen vill ha i hemmet. Innan har det mest blivit prat och ingen handling men jag tror att det som hjälpt är att ha en deadline och välja ut specifika saker att titta efter och sedan ha som mål.
Att få lägenheten som vi vill ha den har varit ett så stort fokus eftersom det är platsen vi båda är på större delen av tiden för att återhämta oss. Det är hit vi kommer tillbaka efter resor, efter långa dagar och vi har inte varit helt nöjda. Så varför nöja sig?

Vi kom överens om att vi vill ha mindre prylar, öppnare och renare ytor så det behövdes mer utrymme till de saker som redan finns. Vi har jobbat på att hitta rätt saker, men också att slänga ut de som inte känns lika rätt, speciellt när det kommer till vad vi har i garderoben. Älska det eller släng det!
Det tar tid att nå målen jag satt för mig själv men det är så tillfredsställande att se tillbaka på allt jag bockat av nu.

Inför kvartal fyra har jag en tydligare idé om vad jag vill, vad jag kan uppnå eftersom jag faktiskt hållit kursen och gjort mycket av det jag velat. Det har varit en enorm boost att titta tillbaka på hela uppslaget och varje månad!
Inget har glömts bort eller runnit ut i sanden, någonting har gjorts varje månad och nu börjar verkligen resultaten synas eftersom så mycket fallit på plats!

 

husprojekt

 

In med det nya. En del av fjärde kvartalets projekt är att sätta ihop en kapselgarderob. Det gamla är borta ( vi skickade 4 kassar till Sellpy!) och jag vill ha utrymme för det nya. Jag vill utgå från den här och bygga ihop något liknande att ha som stapel för mina outfits. Mindre, renare, snyggare.
Jag älskar bloggen ”outfit posts”, check-listorna för hur man kan kombinera kläder och hur enkelt det verkar att alltid vara välklädd med ett par bra plagg! Kvalitet över kvantitet är en värdering jag inte vill tumma på så det här känns perfekt. Jag kommer arbeta med lager och i färger i den här garderoben jag ska skapa. Mina färger är få, alternativet är ekonomiskt och det är något som passar in i att ha mindre prylar också!

Sparandet är det jag känner mig mest självsäker inom, jag har inte tummat på det något alls och jag hoppas nu till och med kunna spara mer än beräknat under 2018! Att hålla kursen och ha is i magen, fortsätta med min budget och se över mina kostnader gör hela skillnaden just nu.

Personlig utveckling och dess mål är något jag verkligen har lärt mig behöver riktigt konkreta mål. Det är den svåraste punkten att definiera ibland. Man vet inte alltid när man utvecklas personligt. Inte förens det kommer i praxis eller när man jämför med ett annat tillfälle då det var annorlunda. MEN man kan alltid försöka igen om det blev fel.

Jag har tagit några steg fram, speciellt i att ta hand om mig, och några steg bak i att påminna mig om hur jag ska ta hand om mig och jobbar på att se varningssignalerna tidigt. Under det sista kvartalet kommer jag jobba med att vara snällare mot mig själv, vilket har varit svårt att vara när har har många mål jag vill uppnå och krigar på många fronter samtidigt. Jag vet att jag måste jobba mot dem aktivt och handla, annars händer inget, så när det inte alltid går din väg… var snäll.

*     *     *

Mina tips hittills? Inget är skrivet i sten, det går alltid att sudda ut eller börja på en ny sida och våra misslyckande definierar inte oss. De ger oss information om vad vi vill istället. Till exempel är det lätt att tänka på hur man agerade fel, men det är en sekund av vem vi var under all vår tid, i en situation som nu är gången.
Tetsa igen. Gör något nytt. Ge inte upp.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s