Bullet Journal · Tips

Håll bättre koll genom att tråda din bullet journal – så gör du!

Bullet Journal systemet är inte ett linjärt system, så ibland hamnar listor huller om buller och det blir mycket bläddrande. Lösningen är att ”tråda” dina samlade kollektioner och listor utan att behöva bläddra tillbaka till ditt index!

Det här är användbart för att hålla koll på reseplaner som hamnar på olika sidor allteftersom man planerar med packlistor eller tider, husprojekt och kostnader som kan behöva uppdateras eller kanske kräver helt nya uppslag, eller varför inte bara för att hålla ihop månadens insikter?
Jag har själv använt det senast jag gjorde Boho Berry Challenge för april månad. Eftersom jag inte visste hur många sidor som krävdes tog jag det uppslag efter uppslag och trådade ihop dem!

bohoberry

Innan jag hittade det här systemet bläddrade jag mycket, fram och tillbaka till indexet, eller satte lappar i olika färger i hela boken för att hålla koll på vilka sidor som höll ihop. Det blev mycket, det blev stökigt och det var inte optimalt för mig.

Att tråda i sin bullet journal är helt enkelt att skriva ner föregående eller nästa sida av listan man jobbar på. Det är så enkelt att jag inte tänkte på det mitt första år av bullet journaling! Nu använder jag det för att bläddra mellan mina husprojekt och de sidor där vi har idéer, kostnader, förslag på hur/vad/när vi ska göra eller bara när vi planerat in att göra det.
Det är också användbart mellan recept, menyn inför veckan och inköpslistan!

thumbnail_image2 (1)

thumbnail_image1

 

 

 

 

 

 

 

Det här sparar tid, papper och gör att jag inte behöver gissa mig till hur många sidor något kommer behöva ta och gör att systemet går att anpassa ytterligare efter mina behov; utan att jag behöver stanna upp ett par sidor för att skriva klart!

Vilka uppenbarelser har du upplevt under tiden med din BuJo?

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s