Inspiration · Mål

Det första kvartalet 2018 – så har det gått!

Det första kvartalet har gått och vi är inne på början av det andra; dags att utvärdera och sätt upp nya mål för de kommande tre månaderna! Mina mål för 2018 har varit blandade, vissa konkreta, andra lite svårare att bedöma, men alla noga utvalda och enkla att följa. Snyggt schema att följa om jag får säga så själv.

Jag tänkte börja med en sak i taget och att börja nedifrån var en bra start eftersom det projektet var det största till ytan. Under dessa 3 månader har jag tagit hand om golven lite extra, fixat med knarret och ordnat med boning. Att ha en konstant påminnelse och ett mål med ett slutdatum, hur generöst det än varit, har verkligen hjälpt.
Check på golven; nästa husprojekt blir att göra klart allt i vardagsrummet!

När det kommer till mina professionella mål har jag som ett stort mål att hitta en fast tjänst istället för att säsonga. Jag har ett nytt vikariat som ser ut att övergå i en fast tjänst i slutet av året, så utan att hoppas för mycket letar jag vid sidan av.
Ett annat professionellt mål är att lära mig samt utveckla mitt digitala ritande. På 3 månader har jag suttit i 36,5 timmar och aktivt försökt mig på mitt nya medium, utan att räkna in tutorials, videos eller andra medier som har hjälpt mig massor. Jag har investerat i ett program som ska hjälpa mig förstå ljus och fysiken bakom dess beteende, mer kan jag inte göra just nu än att ta tiden att träna på det.
Just nu har jag inga tydligare mål, men ska avsluta en 14-dagars utmaning och börja arbeta på en portfolio.

Vissa av mina personliga mål (som att spara maximalt och börja ordna upp garderoben) har gått bättre än till exempel att köpa löparskor och stretcha mer. Det är en vana som inte verkar gå ihop med mig alls just nu, men med tanke på alla andra förändringar så har det inte varit den vana jag prioriterat att få in i min vardag.

I övrigt har jag valt att inte längre ha ett sparande i fonder och aktier då min sparhorisont minskat brutalt, men jag följer fortfarande planen som hoppats.
Målet för kvartal 2 är att fortsätta följa den sparplan jag har med de nya förutsättningarna!

*  *  *

Det har varit mycket nytt att lära sig och min syn på livet har förändrats mycket de senaste månaderna. Det är tufft att komma hem efter en hel dags arbete och sätta sig för att fortsätta jobba med något, hur kul det än är.
Att ha fokus kräver att man säger nej till vissa saker för att kunna göra andra och det har varit svårt att balansera allt jag vill hinna nu göra med allt jag redan gör. Jag förstår att man kan göra vad man vill, men inte allt av det man vill. Att ha tid att återhämta sig och njuta av nuet är något som sakta kunnat tas i beräkning igen, men att hitta balansen är svår mellan motivationen att göra något annat och det man redan gör. Det är dags att acceptera att tiden inte räcker till och fundera på det ytterligare.

Hur har det blivit möjligt?
Genom att konstant påminna mig med de nedskrivna målen! Att varje månad redan ha en checklista att gå efter gör underverk för att påminna mig om var jag är, vad jag vill och vad jag kan göra i nulägen. Nuet förändras nämligen alltid och plötsligt har man möjligheten!

*  *  *

Mina mål inför kvartal 2 är därför enkla:

  • Bli klar med vardagsrummet (köp matta, ny tv-bänk och lampor)
  • Följ sparplanen som innan och budgetera
  • Investera i löparskor och sula (och löp mer…?)

Mina förhoppningar:

  • Kom in i en bättre kvällsrutin och stretcha
  • Gör klart en 14-dagars utmaning och 1 portfolio-verk
  • gå igenom garderob och inventera

 

Jag tänker fortsätta lägga ner tid och energi på att få detta att hända, 2018 är ju mitt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s