Bullet Journal · Inspiration · Tankar och Filosofi · Tips

Mantran och att behöva ladda batterier

Vi har verkligen kommit in i mörkare tiden nu och jag kan inte undgå att känna mig trött. Det är en naturlig känsla med så lite dagsljus tänker jag. När jag träffar majoriteten av människor på en dag så säger de alla samma sak, de är trötta. Det blir som en hälsningsfras på morgonen eller vid kaffet och ämnet dyker upp flera gånger om igen innan det faktiskt är dags att lägga sig och ladda batterierna. Det var till och med så jag fick lägga mig en stund mitt på dagen för att vila, men med tankarna på högvarv insåg jag att jag ÄR inte trött. Inte i kroppen. Det är mer som ett mantra jag har och faller tillbaka på.

Jag intalar mig det så ofta, hör det från så många andra, att det blir normen. Jag tänker verkligen att jag inte orkar mer nu och ju mer jag intalar mig det, desto mer verkar det stämma. Jag matar mig med den här informationen och orkar ingenting. I år vill jag satsa på att förändra det mantrat, inte falla i samma fälla av att känna vinterdepressionen och få mig själv att tro på något som inte är sant. Jag tänker att jag ska känna efter mer, faktiskt känna, inte bara leta efter svar på saker och ting.

För det blir lätt att vi försöker hitta svar på allt, ett exempel är ”varför är jag trött?” Sovit dåligt? Det är mörkt? Kallt? Kanske för att jag ätit dåligt? Sen försöker vi lösa det.
Tänk att kunna släppa taget om att hitta ett svar på varför och ännu bättre, hela tiden lägga energi på att agera efter den planen som kanske inte ens fungerar.

Hur mycket lättare hade det inte varit då? Gör det något att du är trött? Att bara känna vad vi behöver, inte intala oss vad det är, genom att lägga vår energi på tankearbete kanske gör hela skillnaden! Vad behöver vi för att börja om och släppa behovet av att förklara hur vi mår, till och med för oss själva?

7TW38RP282

Jag har börjat inse att jag är inte alltid trött och suktandes efter nästa kaffe-kick, nästa mål mat eller nästa chans att sitta ner, kanske är jag bara omotiverad eller till och med understimulerad. Att komma igång med något, vad som helst, kan vara det bästa för att bara känna energin röra på sig igen. Jag testar att intala mig att jag bara tror att jag är trött innan jag sätter mig, andas och känner efter i kroppen. Kroppen är oftast inte så trött. Den orkar. Mer än jag tror många gånger. Och för mig handlar det bara om att göra något annat än film och sitta stilla i mörkret (även om det är hur mysigt som helst och absolut inte fel). Gärna något som känns jobbigare än vad det är bara för att jag skjutit upp det.

Jag tänker skaffa ett nytt mantra, ett som påminner mig om all energi jag har i mig samtidigt som jag frågar min kropp om den mår som den ska. För samtidigt är det nog många som vet att man kan intala sig att en utmattning inte är så farlig, att man klarar mer, så man tar i mer och det blir för mycket.

Så egentligen handlar det om att lära mig känna igen mina behov mer och identifiera dem för vad det är. Jag ska påminna mig om att vara exalterad inför något är inte samma som att känna stress och att känna sig trött är inte samma som att vara utmattad. Påminna mig om att ladda batterierna på rätt sätt!

Jag vill bara inte att tröttheten ska bli till en del av min identitet denna vinter!

46BMYP2BDJ

Istället vill jag ladda mig själv med rätt saker!

Jag tänker börja med att ifrågasätta mig själv; kanske tror jag bara att jag är trött och kanske är jag inte alls är trött om jag gör något jag vill och inte som jag känner att jag ”måste”. Det andra jag ska göra är att starta upp en rutin för att ”ladda” mig själv. Saker för mig helt enkelt, så jag hinner göra gott för mig istället för att ta ut orkeslösheten på något som känns negativt i slutänden.
Jag kommer ha ett symboliskt batteri, precis som på en telefon, med i planeringen som fylls i efterhand under veckan för att påminna  mig om de vardagliga saker som jag mår bra av och laddar mig positivt. Så till en början kommer jag använda mig av följande:

  • ta hand om händer och fötter, speciellt naglarna. Det tar alltid stryk på vintern och att ta hand om dem får mig må bättre.
  • lägg en ansiktsmask. Jag har ingen direkt rutin på det som det är nu, men när torrheten kommer så vill jag vara beredd.
  • se till att gör något som får mig att skratta. Det förlänger liver sägs det.
  • Värm mig och håll efter huden. Kanske genom att basta och smörja in sig eller genom ett bad med olja i.

thumbnail_image1

Tanken är att börja göra saker veckovis, men att göra dem per dag är slutmålet.

Vad hjälper dig ladda ditt batteri? En egen stund med en bok, meditation eller kanske en promenad och frisk luft? Dela gärna med dig av dina förslag!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s